Lauantaina kävin kaverini kanssa mökillä urakoimassa - poistettiin liuskekivet terassin alta, kannettiin hillitön kasa lahoja ja mädänneitä lautoja toiselle puolelle pihaa, missä ne voi polttaa sekä tehtiin saunamökin ympärille hiekoitus. 

Tänään toivottavasti päästään jatkamaan saunaremonttia, vielä kun tontilla on sähköt. Saunassa ei ole sähköjä, joten mökin sähköjä voi ja kannattaa vielä hyödyntää. Ajattelin tänään kysyä mökkikunnan ympäristösihteeriltä voisiko hän ilmoittaa heti, kun tietää lautakunnan kokousajankohdan. Seuraavana päivänä näet palokunta varmasti ottaa yhteyttä ja ilmoittaa, että viikonloppuna palaa! Jotenkin epätodellisen tuntuista, että itsellä viitisen vuotta ollut mökki palaa pian poroksi! 

Sähköyhtiölle on viimeistään polttoa edeltävänä päivänä lmoitettava, että voivat käydä irrottamassa mökin sähköistä ja vetää kaapelia kauemmaksi. Itse ilmoitan kyllä heti ajankohdan heille, kun tiedän milloin tulitikkua raapaistaan. Olen haaveillut uudestä pikkumökistä ( saunamökki ilman saunaa) toiseen kohtaan tonttia. Pitäisi nyt osata vähän suunnitella, missä vaiheessa kannattaa kaapeli vetää sinnepäin ja myös saunalle, ehkäpä samalla kyselen kun ilmoitan polttoajankohdan. Saunalle olisi kiva pari lamppua saada, toki siellä voisi kynttilälyhdyn kanssa käydä, olisi tunnelmallisempaa...kunhan kiuas saadaan vaihdettua. Nykyisessä jääkylmä porakaivovesi ei lämpene koko päivänä, vaikka polttaisin kiukaan pesässä millaisen roihun tahansa. Mökkiä ei voi eikä kannata remontoimalla pelastaa, joten nyt on tavoitteena saada sauna pelastettua / pidettyä kunnossa ja vaihtaa kiuas.

Kesä meni mökkiremonttia tehdessä, kaikki työ paljastui turhaksi. Nyt sitten on saatava sauna kuntoon. Tässä on niin monta hommaa päällekkäin menossa, että vähän tuntuu kiirettä puskevan niskaan. Toki päässä on suunnitelmia ja varasuunnitelmia, mutta toivoisin sitä pääsevän sen ensimmäisen suunnitelman mukaan. Olen piirrellyt itselleni kolme aikajanaa. Yhdessä on mökin polttamiseen liittyvä aikataulu ja tehtäväjärjestys, toisella janalla saunaremontti ja kolmannella uusi mökki. Miten nämä toisistaan riippuvaiset janat saa synkkaamaan?  Ja olenko huomioinut kaikki jutut? 

Toiveissa on, että palokunnan ottaessa yhteyttä, voi tyytyväisin mielin istua sulattelemaan asiaa ja pakata sitten polttopäivänä eväskorin ja lähteä katsomaan vähän isompaa kokkoa. Sitä ennen on ehtinyt tehdä vaadittavat esityöt ( sähkölaitteet pihalle jne ) ja hyvästellä huoneet - jättää jäähyväiset vanhalle. 

Tämän päivän aikana toivottavasti saan paljon aikaan - Palaan pian, kuulemisiin!