Eilen meni mökillä aikaa todella paljon uuden pikkumökin paikan päättämisessä. Tolppia tuli siirrettyä sen verran monta kertaa, että nurmikossa on  nyt paljon kunnonkokoisia ilmastointireikiä!  Kun sitten lopulta saatiin paikka päätettyä oli aika soittaa piirtäjälle. Ensimmäinen ei ehtinyt ottaa hommaa vastaan, toinen sitten onneksi lupasi koettaa saada soviteltuaa piirtämisen johonkin väliin. Hän lupasi toimittaa piirrustuksen kuntaan, ja rakennuslupahakemus on sitten valmis.

Uuden pikkumökin sijainnin päättäminen oli kyllä oma kinkkinen hommansa. Piti huomioida mistä päin tontille tullaan, tausta, kuvitella paikka ilman nykyistä lahomökkiä, auringon sijainti aamulla, päivällä, illalla, mitä haluaa nähdä ikkkunasta, onko mökki kutsuvasti tiellepäin vai torjuvammin toisaalle, onko liian kaukana tai lähellä tai muuta vastaavaa suhteessa jotakin paikkaa jne. Tolppia tuli siirrettyä lukemattomia kertoja ja käveltyä tielle katsomaan ja kuvittelemaan näkymä useamman kerran. 

Mökki tulee olemaan vinosti, koska tontille tullaan tontin nurkasta. On ehkä ihmetystä herättävä sijoittelu, mutta minä olen tyytyväinen. Olisi ehkä voinut olla puolisen metriä vasemmalle päin, mutta olkoot. Nyt jo mielikuvissani sijoittelen saamani vaahteran- ja kirsikkapuun taimet tuleville paikoilleen. Vaahterantaimelle jo löysin vanhan mökin paikkaa ajatellen hyvän paikan, mutta nyt se on siirrettävä turvaan polttamista varten ja mietittävä sitten uudelleen minne sijoitan sen. 

Sähköyhtiössä tuli myös käytyä kysymässä huomioitavia asioita. Kaapelia varten on kaivettava 70 senttiä syvä oja ja mietittävä kiertääkö se oja mökin vai meneekö alitse ja mielellään siihen kohtaan missä on eniten sähkön tarvetta. Pintavetona sitten laitetaan pistokkeet ja lamppujen paikat. Teipillä voi merkata ne sitten valmiiksi sähkömiestä varten. Tämä 90 kilometrin välimatka ja arki hankaloittavat projektien etenemistä mökillä ihan kiitettävästi. Eilen lähdettiin kaverini työpäivän jälkeen liikkeelle, lapsen sain varamummulle hoitoon. Mietin vain miten hoidan avaimet paikalle, kun esim. sähkömies käy mökillä polttamista varten hommissa. Kaveri ehdotti sorkkaraudan käyttämistä, mikä ihan minulle sopii, koska paikkahan palaa pian. 

Kaivinkonekuskin on oltava paikalla, kun sähkömies tulee vetämään kaapelia, lisäksi mielellään niin, ettei sähkömiehelle tule odottelua. Murskekuormakin olisi ajoitettava saapuvan paikalle niin, että sähkömies on hommansa saanut valmiiksi. Jestas mitä aikatauluttamista. Pitänee tarvittavat numerot jakaa kaikille osapuolille ja laittaa aikataulut toimimaan. Sitten myös miten aikaisin kannattaa perustukset tehdä, ennen vanhan mökin polttamista vai jälkeen. Väliä on sellaset seitsemän metriä, joten tuleeko ongelmia? Uusi mökki tosin toimitetaan vasta vanhan haihduttua savuna ilmaan, jottei tule kuumuudesta taikka savusta haittoja. 

Kova tuuli oli särkenyt valmiiksi rikkonaisen ikkunalasin vanhan mökin terassille. Valitettavasti oli niin vähän aikaa ja kiireempiä hommia, etten ehtinyt siivota sirpaleita pois sieltä. Seuraavalla kerralla sitten. Valitettavasti seuraava kerta mökillä on nyt perjantaina tai sitten sunnuntaina. Kiirettä pitää. kun sata hommaa olisi siellä hoidettavana - pari kolme isoa ja se 97 pienempää. 

Tulossa: vaikka ja mitä, lähinnä ehkä kuitenkin mökin polttoon liittyvää ja uuden tekemiseen. Kuvia yritän lisäillä jossakin vaiheessa.